• Головна
  • Симптоми
  • Симптом втрата смаку і характерні для нього захворювання Неврит лицьового нерва, і тд

Симптом втрата смаку і характерні для нього захворювання Неврит лицьового нерва, і тд


Якщо виникла подібна проблема, то є сенс припускати, що організм таким чином дає знати про наявність певних неполадок у його роботі, викликаних тим чи іншим захворюванням і станом на його фоні. Отже, розглянемо, в чому можуть полягати причини втрати смаку.

  • Невроз. Досить часто саме невроз стає причиною втрати смаку, тобто такий розлад є наслідком тривалих нервових перевантажень і стресу. Вдобавок до втрати смаку до неврозу приєднуються такі симптоми: перепади артеріального тиску (падіння, підвищення), тахікардія (почастішання серцебиття), розлади ШКТ. Апетит може пропасти, а споживана їжа стає «паперової» на смак, крім того, може виникати помилкове відчуття надмірної її гостроти (допускаються й інші спотворення, з нею пов'язані, в тому числі і по частині температур).
  • Інфекційні захворювання. Зокрема мова може йти про захворювання ротової порожнини, також втрата смаку може зумовлюватися патологічним процесом руйнування нерва зуба. На тлі актуального запального процесу виявляється вплив на нервові закінчення і, власне, на смакові рецептори, через що смак їжі або дещо змінюється, або зовсім не відчувається.
  • Патології функцій органу щитовидної залози. І в цьому випадку втрата смаку також є симптомом, що вказує на наявність певних проблем у даній області. Як, ймовірно, читачеві відомо, навіть незначний за своєю суттю збій у роботі зазначеного органу може стати причиною розвитку серйозного роду змін в роботі різних систем і органів в організмі.
  • Наявність пухлинного утворення в головному мозку. Крім втрати смаку також може відзначатися в такому випадку поява у їжі неприємного запаху або дивного не властивого їй смаку.

Як додаткові коректованих факторів, на тлі яких також можуть пропасти смакові відчуття, можна позначити куріння, прийом певних медпрепаратів, нестача деяких мікроелементів та вітамінів, надмірне захоплення спеціями і деякі інші фактори.