Народні методи лікування кишкової непрохідності або завороту кишок


1. Буряк

Буряк є одним з найцінніших овочів, вирощуваних практично на кожній присадибній ділянці. Крім безсумнівних кулінарних переваг, в буряках присутні і лікувальні речовини. Наприклад, вітамін B9 попереджає хвороби серця і анемію, фолієва кислота, що міститься в буряку в досить великій кількості, наділяє коренеплід омо лоджують властивостями, а кварц відповідає за здоров'я шкіри, кісток і артерій. Регулярне вживання страв з червоного буряка перешкоджає утворенню злоякісних пухлин, зміцнює імунітет, виводить зайву рідину з організму, стимулює мозок, очищає кров і печінку. Буряк протипоказана людям, страждаючим від проносів, так як вважається ефективним проносним засобом.

При кишкової непрохідності та частих запорах ефективна звичайна буряк, вірніше настій з цього цінного коренеплоду. Необхідно промити, очистити, нарізати великими шматками півкілограмовий буряк і викласти в п'ятилітрову каструлю. Буряк залити п'ятьма літрами окропу, накрити кришкою і настояти близько трьох годин. У настій додати 150 грам цукру і чайну ложку дріжджів (сухих). Наполягти ще добу і пити без обмежень кількості.

2. Слива


За часів Франциска Першого за крадіжку солодких слив стратили, тепер же ласувати цими плодами не тільки безпечно, але й корисно. Насичений смак доповнений таким же насиченим складом. Вітамін E зберігає молодість шкіри і судин, вітамін C підвищує імунітет, а вітамін P знижує кров'яний тиск не гірше засобів з аптеки. Крім того плоди містять безліч життєво необхідних мінералів. Наприклад, кальцій, магній, мідь, фосфор, калій, цинк та багато інших. Цікаво, що зливу відноситься до тих рідкісних продуктів, які зберігають практично всі свої цілющі властивості навіть при тепловій обробці. Чим не привід зміцнювати здоров'я чорносливом або смачним сливовим варенням.

Сливовий відвар допоможе при перших симптомах кишкової непрохідності. Для його приготування слід залити літром води півкілограма плодів і варити протягом години, періодично доливаючи воду. Міцний відвар необхідно випити протягом дня, при цьому не вживаючи ніякої іншої їжі. Додатково можна пити лише звичайну воду. Якщо через добу не настане бажаного полегшення, і з'являться болі в животі, варто звернутися до лікаря.

3. Крушина




Кора жостеру токсична, тому застосовувати її на практиці можна лише після року зберігання або ж після годинного прогрівання при високій температурі (близько 100 градусів). Підготовлене таким чином рослинна сировина рекомендовано для стимуляції травних процесів і позбавлення від хронічних запорів. Хімічні сполуки кори крушини сприяють подразнення рецепторів слизової оболонки товстого кишечника і збільшенню обсягу калових мас. Така дія, в свою чергу, посилює перистальтику кишечника. Також жостір володіє фітонцидними, противірусними і протипухлинними властивостями, визнаними народної і офіційною медициною.

За відсутності стільця і газів ефективно народний засіб з кори крушини. Для приготування відвару потрібно сировину залити півлітра окропу і прокип'ятити до тих пір, поки не залишиться половина рідини. Гарячий відвар проціджують і п'ють по столовій ложці через кожні три години. При цьому способі лікування найкраще на день відмовитися від їжі і не вживати нічого іншого, крім відвару і чистої води. Якщо поліпшення не настає, слід звернутися до лікаря.

4. Обліпиха



Стародавні греки знали про лікувальні властивості обліпихи і активно використовували молоді гілки і листя рослини для приготування лікарських препаратів, які були цілющими як для людей, так і для коней. З часом обліпиха забулася, але в минулому сторіччі знову набула колишню славу і популярність. Ягоди обліпихи багаті вітамінами групи B, аскорбінової і яблучною кислотою, каротином, мікроелементами і жирним маслом. Саме масло має особливу цінність, сприяючи загоєнню ран і обморожень, позбавляючи від катаракти, недокрів'я і гіпертонії, а також будучи профілактичним засобом від атеросклерозу.

Обліпиха відома своїми проносними властивостями, тому часто рекомендується при таких кишкових проблемах, як непрохідність кишечнику. Обліпихова олія готується наступним чином: кілограм ягід помістити в емальований посуд, розтерти дерев'яним товкачем і віджати сік. Отриману рідину залишають при кімнатній температурі на добу, після чого збирають утворилося на поверхні масло. З даної кількості ягід повинно вийти близько 90 грам цінного продукту. Приймають масло по чайній ложці тричі на день за півгодини до їжі.

5. Осока



Кореневища осоки, що містять сапоніни, кумарини, кремнієву кислоту, смоли, гіркоти та дубильні речовини, давно і успішно застосовуються в народній медицині при лікуванні безлічі захворювань. Відхаркувальні, знеболюючі, протизапальні властивості рослини ефективні при кашлі, запаленні легень, бронхіті і туберкульозі. Використовується кореневище осоки і при нежиті, подагрі, бронхіальній астмі, шкірних захворюваннях, а також при хронічному коліті, ускладненим метеоризмом і запорами.

При хронічній формі кишкової непрохідності народна медицина рекомендує настій з осоки і звіробою. Потрібно подрібнити 100 грам осоки і 70 грам звіробою, засипати трав'яну суміш в термос і залити трьома склянками окропу. Настояти засіб протягом ночі і процідити. Випити настій за один день, розділивши на чотири рівні частини. Якщо через два дні лікування стілець не відновлюється, необхідно терміново звернутися до лікаря.

Кишкову непрохідність часто плутають з банальним запором, не надаючи проблемі серйозного значення. Однак дане захворювання може обернутися перитонітом, алкалозом і навіть летальним результатом. Тому приймати будь народні засоби без консультації з фахівцем небезпечно. До того ж варто враховувати, що при повній кишковій непрохідності допоможе лише хірургічне втручання, а всі інші способи лікування показані лише при неповній непрохідності, що носить хронічний характер.