Лікування анемії народними засобами


Лікування анемії народними засобами

Дані народні методи лікування анемії були перевірені багатьма людьми, тому в їх ефективності сумніватися не доводитися. Про них можна дізнатися з цієї статті.

Перед тим як приступити до лікування, ознайомтеся і дізнайтеся, які можуть бути причини анемії і симптоми. Після чого можна приступити до лікування народними засобами, але для цього передчасно порадьтеся з лікарем, може слід перейти на лікування анемії медикаментами? Якщо все вирішено, тоді читайте наші рецепти:

Кропива і береза: при анемії можуть допомогти листя кропиви і берези, взяті в співвідношенні 1:1. Візьміть 2 столової ложки листя і залийте склянкою окропу. Наполягати потрібно 3 години, після чого процідити. Весь настій слід випивати за три рази протягом дня. Курс лікування - 1 місяць.

Морква, чорна редька і буряк при анемії: приготувати сік із зазначених овочів і перелити по півсклянки кожного з соків в глиняний посуд (всього повинно вийти півтори склянки). Злегка підігріти духовку і помістити туди глиняний посуд з соком на 1 годину. Пийте томлений сік з овочів по 2 столових ложки за двадцять хвилин до їжі, тричі на день. Тривалість лікування - 2-3 місяці. Поліпшення настає вже через 3 тижні.

Цибуля, вино і мед при анемії: змішайте 300 г подрібненої цибулі-порею, сухе біле вино (3 склянки) і 100 г меду. Настоюйте суміш у темному місці 2 тижні, при цьому слід періодично струшувати ємність. Процідіть і приймайте суміш по 2 столових ложки через 40 хвилин після прийняття їжі.

Гарбуз: з'їдайте 3 рази на день по 100-150 г вареної гарбуза. Це відмінне джерело заліза, який зможе заповнити недолік заліза в організмі.

Курага, родзинки, чорнослив, шипшина та інжир: візьміть в рівних частинах дані інгредієнти і залийте на ніч холодною водою на рівні ягід, а вранці пропустіть через м'ясорубку. Отримана суміш повинна зберігатися в холодильнику. Приймайте по столовій ложці тричі на день. Дана суміш добре допоможе при лікуванні анемії у вагітних жінок, так як деякі інгредієнти сприяють усуненню запору, а це характерно при вагітності.

Гранатовий, лимонний, яблучний і морквяний соки: візьміть 200 мл гранатового соку, по 100 мл морквяного, яблучного і лимонного соків, а також 70 г меду. Соки повинні бути свіжовичавленими, а мед натуральним. Перемішайте все і зберігайте вітамінний сік у холодильнику. Приймати потрібно теплим, тричі на день по 2 столових ложки. Ефект: підвищується рівень гемоглобіну в крові і зникають симптоми анемії. Курс лікування - 1-2 місяці.

Кмин і корінь аїру: візьміть 1 столову ложку кмину і кореня аїру, залийте склянкою окропу і настоюйте 20 хвилин. Процідіть настій і приймайте всередину по столовій ложці при недокрів'ї.

Морква: з'їдайте щодня по 100 г моркви разом з рослинним маслом або сметаною.

Пам'ятайте, що лікування анемії повинно бути своєчасним, важливо дотримуватися лікувальну дієту, підібрану лікарем у відповідність з видом анемії, і регулярно перевіряти рівень гемоглобіну і сироваткового заліза.