Ефірне масло іланг-іланг


Ефірне масло іланг-іланг

Які має корисні властивості ефірне масло іланг-іланг, а також як його отримують і де росте це дерево - Ylang-ylang.

Ефірне масло іланг-іланг отримують з квіток однойменного дерева (Cananga odorata). Назва перекладається як "квітка квіток". Іланг-іланг росте на островах Індонезії, Філіппінських, Коморських, є різновиди з жовтими, рожевими, бузковими квітами.

Вважається, що саме якісне ефірне масло можна отримати з жовтих квітів, які збирають на початку літа. Масло має солодкий, квітково-пряний запах. У виробництві парфумів його використовує для середніх і базових нот.

Основні складові олії: ліналоол, гераніол, евгенол, сафрол, ілангол, ліналіл бензоат, ліналіл ацетат, альфа пінен, бензойна кислота, кадинен, каріофіллен, ізоевгенол.

Масло іланг-іланг володіє властивістю чудово знімати розумове напруження, страх, гнів, депресію, проганяти нав'язливі думки. Це одне з кращих масел для релаксації. Крім того, застосовуючи іланг-іланг, можна пробудити творчий потенціал і інтуїцію.

Іланг-іланг знижує тиск, частоту серцебиття, м'язовий тонус. Може позбавити від головних болів, пов'язаних з гіпертонією. Воно здатне допомогти самому неспокійного людині в боротьбі з безсонням.

Ефірне масло іланг-ілангу має універсальний спектр дії на шкіру - його можна використовувати і для жирної, і для сухої, схильної до запалень шкіри, так як воно регулює роботу сальних залоз. Також корисно використовувати іланг-іланг в масках для омолоджування і додання шкірі пружності. Відмінний ефект надає додавання декількох крапель масла в шампунь або ополіскування для ламких, схильних до випадання волосся.

Володіє вираженою дією афродізіака. В Індонезії існує традиція покривати шлюбну постіль квітками іланг-іланг.

Добре підходить для сумішей з маслами бергамоту, грейпфрута, апельсина, лимона, сандалу і рожевого дерева.