Шпинат городній


Дія: дієтичний засіб, вітамінне, проносне, сечогінний, протизапальний, застосовується при недокрів'ї, запорах, скупченні газів в кишечнику, невротичних станах, хворобах горла і легенів, цинзі, після важких хвороб.

 

Шпинат городній Опис: однорічна трав'яниста овочева рослина з черговими трикутно-списоподібними листям. Висота його - 30-40 см. Найчастіше використовується в кулінарії як приправа. Культивується як в овочевих господарствах, так і на садово-городніх ділянках, користуватися ним можна майже все літо. Шпинат городній

Використовувані частини: Вся надземна частина.

Активні речовини: Шпинат містить у великій кількості фолієву кислоту.

Вживання: У Росії водний настій трави застосовували при запорах, скупченні газів в шлунку і кишечнику, при хворобах горла і легенів і, що особливо важливо, при невротичних розладах, аж до епілепсії, при атеросклерозі. Шпинат зменшує можливість розвитку онкологічних захворювань, і перш за все раку прямої кишки. Шпинат благотворно діє при спазмах товстого кишечника, особливо у випадках, обтяжених чергуванням закрепів і проносів, хворобливими коліками, здуттям живота.

Протипоказання: шпинат не рекомендується їсти хворим на подагру.

Шпинат городній

Лікарські форми

  1. Відвар. 1 ст. ложку свіжих, подрібнених стебел з листям шпинату заварити 1 склянкою окропу, кип'ятити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 40 хвилин, процідити. Приймати по 1/4 склянки 4 рази на день.

Монорецепти

  1. Спазми шлунка або кишечника. 3 ст. ложки листя шпинату залити 2 склянками окропу, настояти 40 хвилин, процідити. Приймати по 2 ст. ложки 4-5 разів на день при.
  2. Атеросклероз. 2 ст. ложки листя шпинату заварити 2 склянками окропу, настояти 40 хвилин, процідити. Пити по половині склянки 3-4 рази на день до їди. Курс: 3-4 місяці з 10-денною перервою між ними. Лікування тривале.

Статті про Лікарські рослини: