Чага берзовий гриб


Дія: протипухлинну, поліпшує обмін речовин, застосовується при шлунково-кишкових захворюваннях.

Чага берзовий гриб

Збір: Гриб зрізати зі стовбура берези, очистити від приросли деревини і кори, промити водою, подрібнити на дрібні фракції величиною 5-8 см, висушити при температурі 50 градусів С в печі або духовці. Зберігати не більше 6 місяців в герметичній упаковці в сухому місці.

Вживання.

  • при раку - стимулюється вироблення організмом речовин здатних стримувати зростання уражених клітин, зникають або зменшуються болі, припиняється нудота і блювота, зникає печія;
  • при виразці шлунка та інших захворюваннях органів травлення;
  • активізує обмінні процеси, чим підвищує загальну опірність організму до несприятливих впливів різних факторів.

Протипоказання: Не слід користуватися чагой при колітах і хронічної дизентерії.

Монорецепти.

  1. Хвороби кишечника. Замочити гриб в холодній кип'яченій воді на 4 години. після чого потерти на тертці. 1 частина гриба залити 5 частинами кип'яченої води 40-50 ° С, настоювати 2 дні, процідити. Пити по 1 склянці за 30 хвилин до їжі. Зберігати настій не більше 3 днів.
  2. Хвороби селезінки. Відвар березового гриба чаги - 1 склянка подрібненої чаги залити 1 л води, довести до кипіння і на слабкому вогні кип'ятити 30 хвилин, потім настоювати 4 години, процідити. Приймати по 100 мл 4-5 разів на день перед їжею.
  3. Запалення ШКТ. Гриб обмити і натерти на тертці, замочити на 4 години в холодній воді (кип'яченою) у співвідношенні. 1:5, температура води не вище 50 ° С, настоювати 2 дні, процідити і віджати. Пити по 1 склянці за 30 хвилин до їжі 3 рази на день. Зберігати в холодильнику не більше 4 днів.
  4. Гастрит. Пити без обмежень чай з березового гриба чага.
  5. Гастрит із секреторною недостатністю. 1 ст. ложку подрібненого гриба залити 1 склянкою теплої води (40-50 ° С), настоювати 1 ніч, процідити. Випити весь настій (протягом дня) на голодний шлунок.
  6. Захворювання селезінки. Гриб обмити і натерти на тертці, замочити на 4 години в холодній воді (кип'яченою) у співвідношенні 1:5, температура води не вище 50 ° С, настоювати 2 дні, процідити і віджати. Пити по 1 склянці за 30 хвилин до їжі 3 рази на день. Зберігати в холодильнику не більше 4 днів.
  7. Злоякісні новоутворення (профілактика і лікування). 1 ст. ложку (з верхом) подрібненого гриба чаги залити окропом і варити 10 хвилин. 30 хвилин настояти, процідити, Пити по склянці тричі на день через 20 хвилин після їжі. шматок сухого гриба залити теплою кип'яченою водою на 4 години, потім пропустити його через м'ясорубку. 1 частина порошку залити 5 частинами води температурою 50 "З, наполягати 48 годин в темному прохолодному місці, процідити. Пити по 1 склянці 3 рази на день.
  8. Лейкоз. 1 склянку подрібненого березового гриба чаги залити 1 л теплої води, настоювати 2 доби, процідити і випити за день в 3 прийоми за 10 хвилин до їжі (по 1 склянці на прийом).
  9. Лімфогранулематоз. Свіжий гриб чаги обмити і натерти на тертці. Сушений гриб попередньо замочити на 4 години в холодній кип'яченій воді., Потім натерти. На 1 частина натертого гриба взяти 5 частин кип'яченої води (температура не вище 50 градусів) і настоювати дві доби. Процідити. Приймати настій по 3 склянки на добу, розділивши на кілька прийомів, за півгодини до їди. Настій зберігається не більше 4 діб у прохолодному місці. При пухлинах, розташованих в малому тазу, додатково допоможе легка клізма - 50-100 мл на ніч з цього складу.
  10. Міома матки. Суху чагу заварювати як чай. Використовувати при питті як заварку, доливаючи в чайник для заварювання окріп. Коли заварка стане блідою, зробити нову. Пити 3-4 місяці.
  11. Поліпи в шлунку:
    • Сухий гриб на 3-4 години замочити в холодній кип'яченій воді, потім пропустити через м'ясорубку. Воду, в якій замочувався гриб, прибрати в холодильник, а в прокручену масу налити гарячої кип'яченої води (приблизно 40-50 градусів) з розрахунку 1:5 і залишити на 2 доби. Процідити і додати туди першу воду (з холодильника). Приймати по півсклянки 3 рази на день за 30-40 хвилин до їжі.
    • Закип'ятити воду, остудити її до 70 градусів. Залити чагу на 5 годин. Як розм'якне, подрібнити її на тертці. На склянку розтертої чаги - 1 л води. Залити в скляну банку або емальований посуд. Поставити на 48 годин. Процідити і пити не менше 3 склянок на добу. Коли настій закінчиться, зробити новий.
  12. Псоріаз. Настояти чагу в керамічному глечику в кип'яченій воді кімнатної температури. Ні кип'ятити, ні заливати окропом чагу можна! Розбавляти настій кип'яченою водою до світлого більш кольору і пити, як чай по півсклянки кілька разів на день
  13. Ерозія шийки матки. Розрубати чагу на шматочки, замочити в холодній або теплій воді на 4-5 годин, потім провернути через м'ясорубку і заварити 1 ст. ложку стаканом окропу. Настій пити по третині склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування - тиждень.
  14. Виразка дванадцятипалої кишки. Закип'ятити воду, остудити її до 70 градусів. Залити чагу на 5 годин. Як розм'якне, подрібнити її на тертці. На склянку розтертої чаги - 1 л води. Залити в скляну банку або емальований посуд. Поставити на 48 годин. Процідити і пити не менше 3 склянок на добу. Коли настій закінчиться, зробити новий.

Статті про Лікарські рослини: