Пшениця м'яка


Дія: Пом'якшувальний, загальнозміцнюючий, застосовується при проносах, кашлі, хворобах дихальних органів, зовнішньо - при наривах, пухлинах, як косметичний.

Пшениця м'яка

Опис: однорічна трав'яниста рослина з прямостоячими вузлуватими стеблами. Листя чергові, широколінійні, плоскі, вагінальні, з коротким тупим язичком. Суцвіття складний колос, остистий або безостий. Колоски розташовані на виступах Колоскова стрижня по одному. Колоски пятіцветковие, два верхніх квітки недорозвинені, безплідні. Має численні сорти і різновиди. Висота 50-150 см.

Використовувані частини: в лікарських цілях застосовуються зерно, борошно, крупа, висівки.

Вживання

  • Відвар пшеничних зерен володіє мягчітельним і загальнозміцнюючим властивостями. Його застосовують як засіб, що відновлює сили після перенесених важких хвороб.
  • Відвар м'якушки пшеничного хліба вживають при простих і кривавих проносах.
  • Відвар пшеничних висівок з додатком меду п'ють при хворобах дихальних органів, особливо при виснажливому кашлі, і використовують для проносних клізм.
  • М'якуш пшеничного хліба, намочений в гарячому молоці, прикладають до наривів для дозрівання і до пухлин для розсмоктування.
  • Відвар і припарки з пшеничних висівок вживають як косметичний засіб, що пом'якшує шкіру.

Пшениця м'якаМонорецепти.

    1. Короткозорість. 2 ст. ложки пророщеної і перемеленої на м'ясорубці пшениці залити 1 склянкою молока, поставити на вогонь і нагріти, не доводячи до кипіння. З'їсти вранці натщесерце замість сніданку. При бажанні можна додати цукор або мед. Зберігати перемелену пшеницю можна в морозилці.
    2. Хвороби шкіри. При мокнучій висипу на шкірі, яка може переходити в ранки, що кровоточать, корисно з'їдати по 1 ст. ложці пророщеної пшениці 3-4 рази на день, запиваючи її чаєм, молоком або водою.
    3. Дитячий церебральний параліч. Паростки пшениці: приймати порошок до 3 ст. ложок вранці (курс: 21-день).
    4. Для зміцнення зв'язкового апарату і поліпшення харчування хребців 2-3 рази на рік проводити курс лікування пророслими зернами пшениці. Жменя зерен загорнути в марлю, залити водою так, щоб вона їх покрила, залишити на добу до появи зелених паростків. Добре промити і вживати по 1 ст. ложці тричі на день до їди, ретельно розжовуючи.
    5. Запор. 1 ст. ложку пшеничних висівок залити 2 склянками окропу, настоювати 2 години. З'їсти вранці до їжі.
    6. Порушення обміну речовин. Проросла пшениця: з'їдати по 2 - 3 ст. ложки щодня.
    7. Відкладення солей. Змішати в рівних частинах мед і пшеничне борошно. Розпарити ногу в гарячій воді протягом 15 хвилин, накласти коржик із суміші, накрити целофаном і тепло укутати. Курс: 8-10 днів ПРИ шпор п'яткової кістки.
    8. Пелагра (авітаміноз РР). Пророслі зерна пшениці: по 1 ст. ложці перед їжею 3 рази на день.

      Статті про Лікарські рослини: