Кавун


Монорецепти.

  1. Хвороби кишечника. Висушити і подрібнити кавунове насіння. Настій: 2 ч. ложки насіння залити 1 склянкою окропу, настоювати як чай, процідити. Пити як чай.
  2. Хвороба нирок. Добре допомагає відходженню піску з нирок кавунова цедра, яку потрібно зрізати дуже тонко, висушити і провернути через м'ясорубку. 1 ч. ложку цедри залити склянкою окропу. Настоювати годину. Це денна норма. Пити протягом двох тижнів.
  3. Запалення ШКТ. Кавунове насіння висушити, подрібнити і додавати в чайник при заварці чаю.
  4. Дисменорея, лейкемія. Є плоди дикого кавуна по 300-500 г на день. Курс - 1 місяць.
  5. Захворювання печінки та жовчного міхура. М'якоть кавуна: по 300-500 г 4 рази на день (курс: 1-2 місяці).
  6. Злоякісна пухлина печінки. Є плоди дикого кавуна по 500-700 г на день (курс: 2-3 тижні).
  7. Кам'яна хвороба. Зрізати тонкий шар зеленої кірки кавуна, дрібно нарізати і висушити. Є по 5 г перед їжею 3 рази на добу, запиваючи медовою водою (1/2 ч. ложки меду на 1/2 склянки води).
  8. Кровотечі. Пропустити через м'ясорубку кавунові насіння і розтерти їх в порошок. Пити вранці і ввечері: 1 ч. ложку порошку на 1 склянку молока.
  9. Кровотеча в кишечнику. Пропустити через м'ясорубку кавунові насіння, 1-2 ч. ложки змішати з 1 склянкою молока. Випити протягом дня.
  10. Нефрит, утруднене сечовипускання. Зрізати тонкий шар зеленої кірки кавуна, дрібно нарізати. і висушити. Вживати по 5 г порошку до їжі 3 рази на день, запиваючи медовою водою (розчинити в півсклянки води 1/2 ч. ложки меду). Курс: 1-1,5 місяця.
  11. Пухлина печінки, селезінки, залоз. Дикий кавун: є по 300-500 г м'якоті на день.
  12. Очищення нирок. Восени провести очищення кавунами. Є тільки кавуни, можна з чорним хлібом.

Кулінарія

  1. Консервований кавун. У трилітрову скляну банку нарізати кавун скибочками, покласти три зубчики часнику, трохи кропу, кінчик гіркого перцю. Розсіл: 4,5 л води, 200 г цукру, 100 г солі, закип'ятити, остудити, залити, не доливаючи на 2 пальці, і ставити стерилізувати. Як тільки розсіл підніметься до верху, влити 1 ч. ложку оцтової есенції і закрутити.

Статті про Лікарські рослини: