Вірусний гепатит - Лікування народними методами


1. Хрін

На тертці натираємо корінь хрону. Після беремо 4 ложки отриманої кашки і змішуємо з 0.2 л молока. Далі швидко, не доводячи до кипіння, розігріваємо суміш. Після розігріву відвар ставимо на деякий час настоюватися (хвилин 10, не більше). Проціджуємо суміш. Пити ліки треба рівн ими частинами весь день. Щодня слід готувати нову суміш і вживати її мінімум тиждень.

Крім цього, рекомендується вживати настій і сік, які приготовлені з звичайного хрону. Листя хрону також використовують у лікуванні вірусного гепатиту у ролі припарок під час затвердіння печінки.

2. М'ята і Аніс


При вірусному гепатиті після жирної їжі цілком можуть виникати застійні явища в області печінки. У таких випадках рекомендується відвар, який приготовлений з анісу і м'яти. Якщо немає анісу, то його можна замінити фенхелем або кмином.

Беремо по половині чайної ложечки листя кожної рослини і заливаємо 0.3 л окропу, після чого ставимо на 30 хвилин настоюватися. Ліки приймаємо в підігрітому вигляді дрібними ковтками протягом доби.

3. Лікарські збори




Збір 1

Необхідно змішати 5 столових ложок коренів лікарського кульбаби, 2 ложки кропив'яних листя, ложку кори козячої верби, ложку перстача, ложку болотного шабельника, ложку звичайного деревію.

Дві ложки суміші потрібно залити літром окропу. Ємність із сумішшю слід накрити щільною тканиною і настояти протягом 40 хвилин, після чого процідити. Ліки потрібно приймати злегка підігрітим, по половинці склянки чотири рази на добу за 20 хвилин до їжі і безпосередньо перед сном. Всього курс лікування повинен тривати 2-3 тижні.

Збір 2

Змішуємо три столові ложки плодів коричного шипшини, ложку коренів повзучого пирію, ложку листя дводомної кропиви. Далі заливаємо ложку отриманої суміші двома цілими склянками окропу і наполягаємо протягом 40 хвилин. Ліки потрібно приймати по половинці склянки тричі на стуки за півгодини до їжі.

Збір 3

Для приготування настою потрібно буде змішати багато складових, так що доведеться потрудитися, щоб приготувати цілюще зілля. Змішуємо: 4 ложки плодів коричного шипшини, 3 ложки листя великого подорожника, 3 ложки коренів лікарського кульбаби, 3 ложки квіток аптечної ромашки, 2 ложки трави піщаного безсмертника, 2 ложки лікарської календули, ложку листя дводомної кропиви, ложку звичайного деревію, ложку звичайної полину, ложку трави великого чистотілу, ложку коренів болотного лепехи, ложку кори звичайної калини, ложку трави перстача.

Настій готується так: 2 ст. ложки отриманої суміші заливаємо літром окропу і наполягаємо близько півтори години, після чого суміш проціджуємо. Ліки слід приймати за третину склянки тричі на добу за півгодини до їди. Курс лікування розрахований на три місяці.

Збір 4

Змішуємо п'ять ложок кореневищ лікарського кульбаби, 4 ложки плодів коричного шипшини, 3 ложки листя дводомної кропиви, 2 ложки листя повислої берези, 2 ложки трави звичайного деревію, ложку лікарської календули, ложку трави лікарської вероніки, ложку листя звичайної брусниці, ложку кори звичайної калини.

Для приготування зілля заливаємо дві ложки отриманої суміші одним літром окропу, поле чого наполягаємо близько 35-40 хвилин. Далі настій ретельно проціджуємо. Ліки треба приймати по половинці склянки чотири рази на добу приблизно за 20-25 хвилин до їжі. Особливо корисно засіб буде при хронічному гепатиті.

Збір 5

Потрібно буде змішати п'ять ст. ложок кореневищ лікарського кульбаби, 4 ложки плодів коричного шипшини, 3 ложки листя дводомної кропиви, 3 ложки листя великого подорожника, 2 ложки листя звичайної мати-й-мачухи, 2 ложки листя лісової суниці, 2 ложки коренів прямостоячої перстачу, 2 ложки трави звичайної льнянки , ложку квіток аптечної ромашки, ложку трави плющевідной бурди, ложку трави лугового волошки, ложку коренів повзучого пирію, ложку споришу, ложку трави звичайного Репешко, ложку трави трехраздельной череди.

Дві ложки збору змішуємо і заливаємо одним літром окропу, після чого нагріваємо на імпровізованій водяній бані протягом 5-ти хвилин. Відвар слід настояти ще півгодини, а потім процідити. Ліки потрібно приймати підігрітим, по половинці склянки чотири рази на добу до їди.

Збір 6

Змішуємо по одній ложці трави продірявленого звіробою, квіток звичайної пижма, трави звичайного деревію, квіток аптечної ромашки, коріння великого лопуха, плодів коричного шипшини, трави лікарського шавлії, кореня високого оману, трави трехраздельной череди.

Столову ложку отриманого збору заливаємо склянкою окропу, після гріємо на водяній бані приблизно хвилин 15-20. Готове ліки охолоджуємо і проціджуємо. Його слід приймати по третину склянки тричі на добу за півгодини до прийому їжі.

Вірусний гепатит є одним з найважчих захворювань печінки. На початкових стадіях пацієнти починають відчувати загальну слабкість, їх мучить нудота, відрижка, болі в правому підребер'ї і суглобах, пропадає апетит. Пошкоджена печінка позбавляється можливості виведення разом з жовчю жовчні кислоти і пігменти, в результаті чого вони починають скупчуватися в крові. Поступово починає розвиватися жовтяниця.

Якщо були виявлені ознаки гепатиту, то треба негайно звернутися до фахівця, який відразу призначить необхідне лікування. Для відновлення і зміцнення організму будуть вельми корисні ліки на основі рослин, які володіють противірусними властивостями (календула, кульбаба, лопух і т.д.). Одночасно з лікуванням, яке призначить лікар, можна скористатися деякими народними методами. Природно, порадившись щодо їх використання з лікуючим лікарем. На початкових етапах хвороби рекомендується вживати велику кількість різної рідини (мінеральна вода, соки і т.п.).

Статті по гастроентерології: