Лікування виразки шлунка народними методами


1. Продукти бджільництва

Про те, що мед не лише ласощі, а й ліки говорити не потрібно. Досвідчений цілитель завжди порадить хворому, який саме сорт меду допоможе при його недугу. Наприклад, при лікуванні виразки шлунка краще всього використовувати гречаний мед. Підійде також медок з різнотрав'я. А якщо комусь дуж е пощастить і вдасться роздобути мед, зібраний бджолами з луків, на яких густо росте буркун, то можна вважати це подарунком долі. Відрізнити сорти можна за кольором. Гречаний мед золотисто-коричневий, з червонуватим відтінком. Луговий - золотистий, а буркун надає меду густий коричневий відтінок. Щоправда, побачити ці кольори можна в перші три-п'ять тижнів після збору. Далі мед «сідає», кристалізується і міняє колір з золотистого на жовто-воскової і тут вже розібратися з сортами під силу тільки справжнім знавцям. Мед для лікування потрібно купувати тільки там, де є абсолютна гарантія натуральності продукту, і немає ризику нарватися на фальсифікат.

Лікуватися медом можна тільки тим, у кого немає на нього алергії. 1ч.л. меду розмішати в склянці теплої (до 50 градусів) води і пити по 100-150 г вранці, бажано не встаючи з ліжка. Те ж саме потрібно зробити перед сном. Крім медового напою знадобиться ще одне «бджолине» ліки - прополіс, а точніше, його спиртовий настій. 1ст. л. товченого прополісу потрібно розчинити в 300 мл медичного спирту. Готуючи настойку не можна допускати зіткнення інгредієнтів з металевим посудом. Можна купити готову настойку в аптеці. Таке ліки потрібно вживати перед кожним прийомом їжі, шість разів на день (при виразці шлунка потрібно їсти часто і потроху). Приблизно за 30 хвилин до їжі пити по 1 ст.л. прополісу на спирту.

2. Алое


Сік алое загоює рани, зміцнює імунітет, допомагає роботі кишечника і зміцнює судини. Під час епідемій грипу невеликий шматочок аркуша алое, з'їдений перед виходом з будинку, захистить від всюдисущої інфекції не гірше часнику. Мабуть, важко знайти будинок, в якому ці ліки не росло б на підвіконні. Але якщо в будинку його все-таки не виявилося, для лікування від виразки шлунка сік можна купити в аптеці, а ще краще - придбати спиртову настоянку.

Лікування потрібно починати з трьох крапель (3 краплі соку + 3 краплі спирту). Якщо є готова спиртова настоянка соку алое, то з 5 крапель. Приймати за 30 хв до їди (6 разів на день), кожен наступний день потрібно пити на 1 краплю більше. Тобто на другий день потрібно пити вже по чотири краплі шість разів на день. Довести до 18 крапель на прийом та продовжувати в зворотному порядку. Через 15 хвилин після прийому соку алое потрібно випити 100 г теплого молока.

3. Подорожник




Навесні, як тільки з'являються перші листи подорожника, для людей, які страждають на виразкову хворобу шлунка, особливо хронічною формою, настає пора, коли можна хоча б на час забути про хвороби (якщо, зрозуміло, продовжувати дотримуватись дієти). Листки подорожника потрібно вибирати середні - не самі молоді і не дуже старі, без пошкоджень, парші і не уражені павутинним кліщем або іншими паразитами (такі листи бувають зморщеними, мають дірочки або сухі краї). Їх треба жувати кілька хвилин, ковтаючи слину, а потім запити залишилася кашку теплою водою (не більше 100 г) або теплим медовим сиропом (на 100 г води 25 г меду). Жувати подорожник потрібно хвилин за 30 до їжі.

У зимовий час можна пити проціджений настій з сушеного подорожника, а можна продовжити сезон свіжих листків, якщо є льох. У середині вересня зібрати свіже листя в сухий день, коли немає роси. Денну норму листя (6 шт.) Скласти стопкою, перекладаючи кожен аркуш паперовими серветками, загорнути цю стопку в лляну тканину, а потім в газетний папір. Готові пакетики укласти в ящик або коробку і засипати землею. Ящик помістити в льох і діставати по одному пакетику по мірі необхідності. Пакетики потрібно щотижня перевіряти. Якщо в якомусь із них з'являться сліди цвілі або гнилі, то такі заготовки стають непридатними для лікування, потрібно припинити користуватися і всіма рештою листям.

4. Гарбуз



Сирі овочі та фрукти при виразковій хворобі шлунка є категорично не можна. І гарбуз у цьому правилі не є винятком, але в запеченому вигляді гарбуз для язвенников перетворюється не тільки в їжу, але і в ліки. Готувати її потрібно з таким розрахунком, щоб вистачило для їжі на сніданок, як основне блюдо і залишалося для того, щоб з'їдати по столовій ложці гарбузової каші перед кожним прийомом їжі. Ранкову порцію можна змішати 1:1 з розвареної слизової рисовою кашею. Готується гарбуз так: м'якоть без кісточок, сполучних волокон і шкірки нарізати кубиками, помістити в емальований посуд, залити молоком на 1,5-2 см, щільно закрити кришкою і томити в духовці до розм'якшення. Є такі ліки потрібно через 15 хвилин після прийому спиртової настоянки прополісу або алое і не менш ніж за 15 хвилин до їжі. Вранці гарбузову кашу треба їсти як перший сніданок.

5. Обліпиха



Як відомо, обліпихова олія буває двох видів. Одне - зняте з поверхні віджатого соку, інше - отримане після заливки макухи рослинним маслом. І те й інше масло незамінне при лікуванні виразкової хвороби шлунка. Будь-який з цих продуктів потрібно приймати по 1 ст. л. до їжі. Плоди обліпихи можна жувати сирими по 20-30 г два рази на день, ковтаючи сік. Він діє як в'яжучий і ранозагоювальний засіб. Залишки суцвіть потрібно видалити з плодів перед прийомом, кісточки ковтати небажано.

6. Відвари і настої з сухих трав для лікування виразкової хвороби шлунка:



По 2 частини зніту і липового цвіту, по 1 частини ромашки і фенхелю змішати, взяти 1 ст. л. суміші, заварити в термосі, пити по 100 г до їжі.

По 1 частини звіробою, чистотілу, череди, 2 частини подорожника - 1 ст. л. суміші на 20 мл окропу. Пити за годину до їжі по 1 ст. л.

Настій насіння льону (1 ч.л. на 200 мл холодної води) приймати підігрітим перед сном. Діє як обволікаючий засіб, знімає біль. Насіння можна потовкти, настоювати 12 годин.

Способи лікування, запропоновані в цій статті, можуть мати протипоказання. Приймаючи рішення лікуватися народними методами, не забудьте порадитися з лікарем.

Статті по гастроентерології: