Народні методи лікування ожиріння


1. Дієта

В першу чергу в боротьбі з ожирінням допоможе дієта з збалансованим раціоном. Необхідно обмежити вживання продуктів з високим вмістом вуглеводів і жирів, включити в свій раціон продукти, що сприяють нормалізації процесу обміну речовин. В першу чергу слід виключити зі свого меню жирне м'ясо і рибу, вершкове масло, вершки і сир, а також шоколад, морозиво, тістечка, хлібобулочні вироби з борошна білих сортів. При складанні дієти осо бливу увагу приділіть овочевих супів з кольорової та білокачанної капусти, зеленого горошку і моркви. Обов'язково у вашому раціоні повинні бути присутніми гарбуз, салат, кабачки, лист селери, патисони і огірки, томати і спаржа, редиска, грейпфрут, ананас і ягоди агрусу. Одним з найбільш підходящих продуктів для дієти при ожирінні є просо, адже містяться в ньому вуглеводи засвоюються організмом повністю, також в якості дієтичного страви чудово підійде диня.

2. Пшениця


Цінність пшениці в раціоні людини оцінена давно. Людство використовує не тільки лікувальні, але і косметологічні властивості цієї цариці злаків. Відвар із зерен пшениці чудово відновлює сили, рекомендується в реабілітаційний період після важких хвороб. У комплексі з медом відмінно справляється з кашлем і застудою, при хворобах органів дихання. Найбільша кількість корисних речовин міститься у висівках і зародках пшениці. Це відомий антиоксидант вітамін E, крім цього в складі є вітамін B, органічні кислоти та інші корисні компоненти. Клітковина, що входить до складу висівок пшениці надає стимулюючу дію на функції кишечнику, перешкоджає процесу перетворення вуглеводів і цукрів у жир. Саме тому препарати з висівок дуже ефективні при лікуванні ожиріння.

Народна медицина при боротьбі із зайвою вагою рекомендує включити до складу свого раціону такий засіб. Літром гарячої води залити 0,2 кг висівок, покіпятіть ще 15 хвилин, потім процідити. Пити відвар перед їжею, тричі на день, по одній склянці.

3. Огірковий розсіл




Огірок, незважаючи на свою простоту, володіє вельми пристойним набором корисних для організму якостей. Огірок містить багатий набір мікроелементів і вітамінів, а також ферменти, які сприяють легкому засвоєнню тваринних білків. Також у складі огірка є клітковина, що грає велику роль при виборі продуктів для складання дієти при боротьбі із зайвою вагою.

При ожирінні народна медицина рекомендує включити в свою дієту огірковий розсіл. Пити його потрібно протягом 14 днів, тричі на день по половині склянки, додавши столову ложку оцту (10%-го).

4. Яблучний оцет



Про корисність яблук відомо всім, крім усього це ще й дуже смачний фрукт. Не менш корисний для організму і яблучний оцет, який має у своєму складі комплекс мінеральних речовин, мікроелементів, природні кислоти і ферменти. Пектин, що входить до складу яблучного оцту, прекрасно покращує травлення, знижує рівень холестерину, надає позитивну дію на кровоносні судини, тим самим попереджаючи розвиток гіпертонії та атеросклерозу. Крім цього, в яблучному оцті міститься один з найсильніших антиоксидантів - бета-каротин. Тому застосування цього засобу в народній медицині надзвичайно різноманітно.

При лікуванні ожиріння рекомендується протягом року перед прийомом їжі випивати склянку води з розведеним у ньому яблучним оцтом (дві чайні ложки).

5. Буряк



Буряк у своєму складі має натрій і кальцій у співвідношенні, яке ідеально для розчинення кальцію і виведення надлишку його з організму. Саме надлишок кальцію, при накопиченні на стінках судин, сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок. Також буряк багатий вмістом йоду і магнію, який тонізує роботу судин і запобігає утворенню тромбів. Пектини і клітковина, що входять до складу буряка, сприяють виведенню холестерину, що також запобігає розвитку атеросклерозу. Мікроелементи, які входять до складу буряка, сприяють правильному обміну речовин, що також використовується як при профілактиці, так і при лікуванні ожиріння.

При складанні дієти включіть в її склад буряк. Досить щодня вранці, натщесерце, з'їдати до 150 грамів.

6. Кавун



Кавун прекрасний десерт. Ця ягода не тільки відмінно втамовує спрагу, але ще й має сечогінну, проносним, протизапальну і жовчогінну дію. До складу кавуна входить до 13% цукрів, також є пектинові речовини, калій, кальцій, білки, фосфор і залізо, вітаміни, кислоти й клітковина. У лікувальних цілях кавун використовується не тільки в народній, але і в традиційній медицині. Його рекомендують при сечокам'яній хворобі, нефриті та циститі. Рекомендований він також вагітним жінкам, під час вигодовування. У невеликих дозах кавун можна включати в свій раціон і хворим на цукровий діабет.

При ожирінні рекомендовані розвантажувальні дні, коли потрібно з'їсти до 2-х кілограм кавуна. Особливо така дієта рекомендована, якщо вас турбує не тільки зайву вагу, але і сечокам'яна хвороба. Завдяки низькій калорійності м'якоті кавуна, її можна вводити в раціон у великих кількостях, тим самим імітуючи ефект насичення.

7. Лікарський збір



Для успішної боротьби із зайвою вагою в народній медицині існує безліч рецептів, серед яких окремо стоять трав'яні лікарські збори. Ось рецепт одного з них.

Для приготування настою необхідно взяти по 20 г листя перцевої м'яти і квіток чорної бузини, по 15 г квіток липи, ромашки і плодів фенхелю. Всі компоненти перемішати між собою. Для настою на 0,5 літра окропу потрібно 20 г збору. Гріємо 15 хвилин на водяній бані, даємо охолонути, і проціджуємо. Віджимаємо залишилося сировину, загальний обсяг настою доводимо до первісного, долив кип'ячену воду. Приймати тричі на день по 250 мл.

Ожиріння є наслідком порушення обміну речовин, причини якого можуть бути різними. Виявити і визначити їх може тільки лікар, тому не приймайте рішення про використання народних методів лікування без попередньої консультації з фахівцем.