Види харчових отруєнь

Види харчових отруєньХарчові отруєння можна розділити на дві основні групи - бактеріальні та небектеріальние. Обидва цих типу явища можуть статися через прийому в їжу недоброякісних продуктів харчування. Ефект виявляється несподівано і досить скоро безпосередньо після вживання в їжу продукту, що є причиною токсемії. Даний недуга не є заразним. Набагато частіше зустрічаються випадки бактеріального отруєння, причиною яких стають мікроби з групи кишкових паличок і сальмонели найчастіше зустрічаються в м'ясних продуктах, особливо, якщо вони були приготовлені з порушеннями санітарних норм.
{LikeAndRead} Також подібні інфекції нерідко містяться в качиних і гусячих яйцях. У разі, якщо нормальні продукти перебували в контакті з інфікованими (наприклад були приготовлені на одному столі), вони теж можуть стати причиною токсемії, оскільки мікроби могли перейти і на них. При бактеріальному харчовому отруєнні у людини через деякий час (у період від двох годин до доби) починає спостерігатися слабкість, виникають сильні больові відчуття в животі, з'являється неприємне відчуття нудоти, яке може викликати блювоту, у багатьох випадках можливий пронос. Спостерігається також сильне підвищення температури тіла. Дані симптоми можуть спостерігатися в період усього перебігу хвороби (близько тижня). Гострота їх прояви безпосередньо залежить від ступеня тяжкості токсемії. Небактеріальні отруєння можуть бути викликані хімічними речовинами, а також містять отруту травами, грибами і деякими видами риб.{/LikeAndRead}