Грибне отруєння

Грибне отруєнняГриби споконвіку є невід'ємною частиною меню людини. Однією з особливостей цього продукту є те, що вони довго зберігаються. Однак, саме гриби вимагають до себе особливо пильної уваги. Багато хто з них, при вживанні в їжу, здатні викликати сильні отруєння. Для цього, в першу чергу, необхідно абсолютно чітко розрізняти - які гриби їстівні, а які отруйні. Не менш серйозну роль в ступені безпеки цього продукту відіграє і те, як саме зберігалися гриби і яким способом були приготовлені до вживання в їжу. Існує досить багато отруйних грибів, причому навіть найдосвідченіші грибники не завжди чітко можуть визначити це.
{LikeAndRead} Одним з найбільш небезпечних грибів вважається бліда поганка. Отрути, що містяться в ній, настільки сильні, що здатні, наприклад, викликати смертельне отруєння у дитини, варто лише йому з'їсти 1/3 цього гриба. Інший, не менш небезпечний гриб - мухомор. При отруєнні їм уражаються практично всі клітини, але особливо клітини мозку, а так само печінки і нирок. Важливим фактом є те, що отрути, що містяться в грибах, не руйнуються в процесі приготування і зберігають свої властивості, потрапляючи в організм людини. Причиною токсемії можуть стати і цілком нормальні гриби, якщо вони зберігалися або були приготовлені неналежним способом. Симптоми отруєння грибами проявляються зазвичай вже протягом перших годин і можуть бути досить різноманітні - від звичайної слабкості і почуття нудоти до судом і появи галюцинацій. При появі будь-яких ознак токсемії людина негайно повинен здатися фахівця.{/LikeAndRead}