Народні методи лікування раку передміхурової залози


1. Хміль звичайний

Хміль, це багаторічна, дводомна рослина, шишки якого містять лупулин і ефірна олія. Навесні кореневища хмелю дають шестигранні, довгі стебла. А в кінці літа на хмелю з'являються золотисто-зелені, пружні, з характерним запахом шишки. Добувається з хмелю речовина, має протизапальну, болезаспокійливу, противиразкову, гипосенсибилизирующие і капілляроукрепляющее, а також заспокійливу дію на ЦНС.

Для приготування настою з хмелю, необхідно взяти свіжозірвані шишки цієї рослини і залити їх у склянці 40% спиртом, пропорцією 1:4.

Настій необхідно поставити в прохолодне місце на 3-4 тижні. Готовий настій приймати перед їжею по сорок крапель, три рази в день. Також можна приготувати настій з шишок хмелю наступним способом. Дві столові ложки шишок хмелю залити 0,5 літром окропу, і дати настоятися протягом півгодини - години. Потім настій процідити і приймати по півсклянки до їжі, чотири рази на день.

2. Верба плакуча


Іва - рослина, з яким пов'язано безліч народних повір'їв і легенд. Вважалося, що верба здатна витягати в людини біль і страждання. Для цього лише потрібно правильно приготувати зілля з різних частин цього дерева. Для приготування настоїв і відварів зазвичай використовують кору і сережки верби. Вербовий настій має жарознижувальну, протизапальну, в'яжучим і кровоспинну ефектом.

Щоб приготувати настій, необхідно зібрати свіжих вербових сережок, і щільно вкласти їх у скляну банку, після чого залити 96% розчином спирту. Настій тримати протягом 3-4 тижнів в темному прохолодному місці. Потім його проціджують і приймають по три рази на день, за півгодини до їди, додаючи одну столову ложку настою в склянку води. Також можна приготувати настій, заливши одну столову ложку подрібненого сережок 600 грамами окропу. Настою дають постояти 30-60 хвилин, після чого проціджують і приймають по одній склянці за 15 хвилин до їжі, 3 рази в день.

3. Березовий гриб (чага)




Чага - це безплідна стадія розвитку трутового гриба інонотуса, що має вигляд чорного наросту на стовбурі дерева. Найчастіше чага розвивається на корі берези, яка має пошкодження. Чага містить у своєму складі особливі барвники, що володіють поновлюючими властивостями, що і відрізняє березовий гриб від інших трутовиків. Помічено, що чага сприяє уповільненню розповсюдження метастаз і пухлин. Настої з чаги застосовують з давніх часів, як профілактичний засіб від багатьох запальних та виразкових захворювань.

Для приготування настою чаги в домашніх умовах, гриб замочують кип'яченою водою (50 - 60 С), і дають йому настоятися протягом 4 годин. Потім, розмочений гриб протирають через тертку або прокручують через м'ясорубку. Подрібнений гриб знову заливають кип'яченою водою (50 - 60 С) і ставлять настоюватися в прохолодне темне місце на дві доби. Після цього, рідину зливають, віджавши залишок, і додають до неї воду, в якій гриб настоювався перший раз. Приймати настій не менше трьох склянок на добу перед їдою. Можна також робити мікроклізми по 50 - 100 мг. Важливо пам'ятати, що настій можна зберігати не більше чотирьох діб.

4. Чистотіл



Чистотіл - трав'яниста, багаторічна рослина сімейства макових. Всі частини цієї рослини містять алкалоїди (хелеритрин, стілопін, хелідонін сангвінарін, аллокріптопін, аллокріптопін, та ін), а також аскорбінову кислоту, каротин, ефірні масла, споніни, флавоноїди і різноманітні кислоти. Чистотіл виявляє бактеріостатичну та фунгістатичну дію, уповільнює зростання ракових тканин.

Настій з чистотілу готують наступним чином. Одну столову ложку чистотілу заливають трьома літрами окропу. Потім настою дають відстоятися протягом 8 годин. Отриманий настій необхідно пити в підігрітому вигляді (як чай), по 1 склянці, за 40 хвилин до прийому їжі. Після одного місяця прийому необхідно зробити перерву на півроку, потім відновити прийом. Крім цього рецепта, застосовують змішаний трав'яний настій, що складається з чистотілу, календули і кропиви. Для його виготовлення по одній столовій ложці кожного подрібненого інгредієнта, додають у склянку, заливають окропом, і дають настоятися в термосі. Застосовувати настій потрібно вранці і ввечері по півсклянки на порожній шлунок.

5. Калина звичайна



Калина - багаторічна рослина сімейства жимолостевих. Найчастіше в лікарських цілях використовують ягоди калини, а також кору цього чагарника. У плодах калини міститься велика кількість аскорбінової кислоти, інвертного цукру, флавоноїдної сполуки, а в її насінні знаходиться до 20% жирних олій. Кора калини містить багато сапоніни, глікозид вібурнін, флобафени і смолу. Калину застосовують як антисептичний, зупиняють кров, болезаспокійливого і судинозвужувального засобу. Як ліки від раку передміхурової залози, використовують відвар з плодів калини.

Для приготування відвару, необхідно дві столові ложки ягід розтерти в емальованому посуді, після чого залити склянкою окропу і відстояти 2 - 3 години в термосі або нагрівати протягом 15 хвилин на водяній бані. Потім відвар потрібно поставити охолонути при кімнатній температурі протягом 45 хвилин. Готовий відвар проціджують, ретельно віджати ягоди, і доливають у нього 200 мл кип'яченої води. Приймати по третині склянки тричі на день до їди. Для приготування відвару з кори калини, необхідно одну столову ложку сировини залити склянкою окропу в емальованому посуді, після чого кип'ятити 30 хвилин. Потім відвар охолоджують, проціджують і приймають по 1-2 столовій ложці 3 рази на день.

Рак передміхурової залози смертельно небезпечне захворювання. Тому при його виявленні слід одразу ж починати лікування засобами, прописаними лікарем. Народні засоби від цього захворювання слід застосовувати тільки як допоміжне лікування, і тільки при схваленні лікаря.