Народні методи лікування харчової алергії


1. Настій з трав'яного збору, меду та яблучного оцту

Для приготування цього рецепту, необхідно взяти по одній столовій ложці подрібненого лаврового листа, кореня перстачу прямостоячого, квіток календули, трави череди, і залити все це 0,5 літрами окропу, після чого перелити в термос і залишити настоюватися на 12 годин. Потім настій процідити і додати в нього дві чайні ложки темного квіткового меду і дві чайні ложки яблучного оцту. Ретельно розмішати. Приймати настій по 13 склянки перед сніданком, обідом і вечерею, за півгодини до прийому їжі. До цього рецепту корисно буде приймати на кінчику ножа подрібнену до стану порошку яєчну шкаралупу, запиваючи її водою.

2. Настій з меліси, хмелю та валеріани


Меліса лікарська - багаторічна рослина, сімейства Ясноткові, Має антидепресивну, анксіолітичну, імуномодулюючими, противірусними, спазмолітичні, антимікробні, антиалергічними властивостями.

Настій з меліси, хмелю та валеріани готується наступним чином. Рівні частини листя меліси, кореня валеріани і плодів хмелю, подрібнюються і перемішуються. Одну столову ложку збору настояти в склянці окропу, до повного його охолодження, після чого процідити. Готовий настій пити чотири рази на день по одній третині склянки.

3. Трав'яний відвар від харчової алергії




Приготування відвару вимагає листя кропиви, кори крушини, листя берези, кореня алтея. Всі інгредієнти в рівних пропорціях подрібнити і перемішати. Потім одну столову ложку суміші перекласти в емальований посуд і залити склянкою окропу. Кип'ятити протягом 10 хвилин і залишити настоюватися на півгодини. Готовий настій процідити і перелити в стакан. Випити відвар однією порцією, перед сном.

4. Порошок з Чорноголова звичайної



Чорноголовка звичайна - рослина, сімейства Ясноткові, містить у всіх своїх частинах багато вітаміну С. Застосовується як кровоспинні і протизастудний засіб.

Для приготування порошку використовують всю рослину Чорноголова звичайної, однак збирати рослину потрібно в період його цвітіння. Рослина висушити і ретельно стовкти до стану порошку. Готовий порошок приймати по 1 - 3 столові ложки на день, запиваючи водою. Або заварювати порошок окропом, і пити в гарячому вигляді.

5. Настій з трав'яного збору



Для приготування настою, взяти в рівних частках листя волоського горіха, кореня лопуха і трави фіалки, ретельно подрібнити, перемішати. Дві столові ложки суміші залити 200 грамами окропу і залишити настоюватися до повного охолодження. Настій приймати по одній третині склянки, чотири рази в день.

6. Відвар з жимолості японської



Жимолость японська - чагарник сімейства жимолостевих. Містить у собі аскорбінову кислоту, цукор, вітаміни і провітаміни, пектини, органічні кислоти, фарбувальні і дубильні речовини, кальцій, фосфор, магній, калій, залізо, мідь, йод і т.д. Жимолость японська підсилює секреторну функцію шлунка, володіє терпкою, протизапальною і сечогінною дією.

При алергічних захворюваннях, жимолость японська застосовується для зняття симптомів хвороби (зокрема, набряки, свербіж, почервоніння). Для приготування відварів і настоїв від харчової алергії, застосовуються листя і гілочки жимолості. Для приготування настою з листя жимолості, взяти 10 грам сировини і залити їх 200 мілілітрах окропу, і 2:00 настояти, після чого процідити і пити по столовій ложці чотири рази на день. Відвар з гілочок жимолості готується наступним чином, 20 грам подрібнених гілочок жимолості, залити 200 мілілітрах води, і кип'ятити 20 хвилин. Приймати по столовій ложці тричі на день, перед їжею.

7. Лікарський збір від харчової алергії



У лікарський збір входять, в рівних пропорціях: корінь солодки, плоди фенхелю, корінь лопуха, кора крушини, корінь кульбаби. Інгредієнти промити, подрібнити і перемішати. Потім п'ять чайних ложок цього збору залити в термосі двома склянками окропу. Настояти протягом 10 - 12 хвилин, процідити. Настій приймати в гарячому вигляді по півсклянки 3 - 4 рази на день за 30 хвилин до їжі, для прискорення виведення алергенів з організму.

8. Порошок зі шкірки кореня півонії



Півонія - трав'яниста багаторічна рослина, сімейства Піонова, що містить у собі речовину пеоніфлорін, а також ефірні масла, алкалоїди, цукор, органічні кислоти і т.д. У медицині півонії застосовують як кровоспинний, знеболюючий і знижує температуру засоби.

Вживання порошку з кореня півонії усуває сильні прояви алергії. Для приготування порошку, потрібно зняти з кореня шкірку, і розтовкти її в ступці. Готовий порошок приймати по 3 - 4 рази на добу, за 30 хвилин до їжі. Дітям такий порошок давати по 2 столові ложки на добу, при необхідності додаючи в їжу. Для позбавлення від симптомів алергії зазвичай достатньо приймати ліки 2 - 3 дні.

9. Настій з м'яти перцевої



М'ята перцева - трав'яниста рослина, сімейства Ясноткові. Містить ефірні олії, каротин, смолисті і дубильні речовини, аскорбінову кислоту, сапоніни, глюкозу та ін М'яту використовують як протиспазматичний, заспокійливого, протизапального, антисептичного і Протиопіковий засоби.

Від харчової алергії добре допомагає настоянка з м'яти. Для цього 10 грамів трави м'яти заливають 0,5 склянки окропу, і парять в термосі протягом 20 - 30 хвилин. Настій приймати по столовій ложці три рази в день.

Харчовою алергією називають реакцію організму на який-небудь алерген, який потрапляє в травну систему людини з їжею. При достатній кількості алергенів, харчова алергія може перейти в анафілактичний шок, тому самостійно лікувати це захворювання вкрай ризиковано. При виникненні харчової алергії - негайно звертайтеся до лікаря, у якого можна отримати дозвіл на використання народних засобів в лікуванні цієї недуги.

Статті по Алергології: